top of page
reading, opstelling, ceremonial cacao, groepstelling, astrologie, human design, energiewerk, reading , lichtwerk, schaduwwerk

ERVARINGEN

Ik ben heel dankbaar dat Frido op mijn pad is gekomen. Al bij de eerste keer voelde ik me op mijn gemak en voelde ik dat hetgeen hij me teruggaf door zijn fijngevoeligheid, wat soms best confronterend was, echt zo PUUR en ZUIVER was dat ik niet anders kon dan het aan te nemen en er wat mee te doen. Ik heb inmiddels een aantal reading en energywork sessies mogen ontvangen en deze hebben mij enorm geholpen om voor mij het juiste pad te volgen. Zijn ingevingen blijven vaak nog in mijn hoofd hangen als ik een beslissing neem voor iets. In een woord: heel veel dankbaarheid. Als je echt de weg van je hogere zelf wilt volgen is een reading en energywork sessie bij Frido echt een aanrader! 

INGE NIEKAMP www.monflore.nl

 

De reading sessie bij Frido heeft mij zoveel inzicht en kracht gegeven, dat ik ook een opstelling wilde doen. In de opstelling heb ik mijn thema, me vrij willen voelen en voluit willen leven, opgesteld. Tijdens de opstelling met Frido voelde ik mij op mijn gemak waardoor ik mij echt open kon stellen voor alles wat zich in de opstelling aandiende. Naast dat de opstelling mij meer inzichten gaf over mijn thema, merkte ik dat er een verschuiving in energie optrad waardoor ik ook echt ruimte en vrijheid ging voelen. Dit heeft na de opstelling nog meer doorgewerkt en ervoor gezorgd dat ik achter mij heb kunnen laten wat niet bij mij hoorde maar bij de vorige generaties in de vrouwenlijn. Er is in mij ruimte ontstaan voor mooie, nieuwe ontwikkelingen, waaronder het starten van mijn eigen onderneming.

LINDA

 

Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het eerst voor een sessie bij Frido terecht kwam. Al vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en eigenlijk heel bijzonder ook, want Frido heeft een energie die ik nog nooit eerder heb ervaren of meegemaakt. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe Frido inspeelt op je energie tijdens een reading. Het is werkelijk iets dat voelbaar is. Wederom ook op een manier die ik nog nooit eerder had ervaren, heel sereen en rustig. Ik merkte dat wat hij doorkreeg ook puur en eerlijk was. Afgelopen lente ben ik weer voor een vervolg sessie geweest. In de tussentijd is hij mij altijd bijgebleven en ik voelde dat ik weer behoefte had aan een reading. Voor mij heeft Frido iets heel unieks, wat dat precies is… daar kan ik mijn vinger niet op leggen. Maar soms heb je dat bij iemand. Dan klopt alles. 

 

MADELAINE POOT

Ik was heel nieuwsgierig naar de human design en astrologie sessie, omdat het een combi is, wat best bijzonder is. Ik wist al iets af van Human Design, maar wilde meer weten over mijn charts, mijn persoonlijkheid, richting, valkuilen en talenten. Ik heb meer dan antwoorden gekregen. We gingen echt de diepte in. Issues waar ik al jaren mee liep te worstelen, zette Frido in een compleet nieuw perspectief, waardoor ik opeens heel heldere inzichten tot me kreeg. Ik heb veel geleerd over mezelf en over astrologie en human design. Het leuke van Frido is dat hij zoveel kennis bezit en alles in begrijpelijke taal kan uitleggen. Hij heeft me zoveel informatie gegeven, daar kan ik nog wel even op vooruit. Hij maakt HD en astrologie zo ‘down to earth’ dat je er zelf mee verder kunt. In je leven, je relatie en in je werk. Frido heeft een heel eigen manier van uitleggen en interpreteren. Geen standaard informatie, maar diep onderbouwde kennis en inzichten. Alsof hij mij al jaren kende. Een sessie die me echt nog lang zal bijblijven. Dat iemand als Frido je zo goed kan aanvoelen is echt amazing! Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik hem heb ontmoet.

 

ANNE


 

Mijn ontmoeting met Frido was een bijzondere. Frido ziet en weet.. hij heeft een bijzondere gave en is spiritueel, transparant en licht. Op het gebied van werk heeft hij heel goed waargenomen en advies gegeven wat goed voor mij is. Hij heeft mij meer duidelijkheid gegeven over wat echt bij me past en welke richting ik in kan slaan. Ook heeft hij mij inzichten gegeven over persoonlijke relaties en wat ik daarin zelf kan veranderen en hoe ik er het beste mee om kan gaan. Niet alleen geeft hij advies en handvatten waarmee je de goede weg in kan slaan, hij laat je ook nadenken over sommige vraagstukken in je leven. Zijn focus ligt hierbij om je in je eigen kracht te zetten en daarbij te blijven. Ik vond de sessies bij Frido een verrijking, het heeft me nog meer bevestigd dat ik goed bezig ben op de weg waar ik nu sta en ga.

 

DORO KROL www.dorokrol.nlDe reading bij Frido heeft me heel veel gebracht. Alles wat hij zegt klopt; dit is de waarheid! Frido heeft me in zijn reading laten zien waar ik vandaan kom en heeft mij bevestigd dat ik zelf de situatie uit mijn verleden juist heb aangevoeld, en dat ik goed heb gehandeld. Dat betekent heel veel voor me, ik kan er echt mee vooruit. Eerder wist ik niet hoe ik eruit moest komen. Ik ben in therapie geweest, maar ik kon er niet zo uitstappen. Maar nu is alles duidelijk geworden en snap ik het pas echt. Frido heeft me heel veel licht gegeven. Daar ga ik op door, in een nieuwe vorm. Na de energywork voelde ik me heel opgelucht en blij. Mijn buik werd erg warm en ik voelde me heel ontspannen, alsof ik vleugels had gekregen. 

 

MIRELLA STOLZE

Ik ben ondertussen een aantal keer bij Frido langs geweest, en iedere keer kwam ik er helder en geïnspireerd vandaan. Het leek alsof hij een goede vriend van me was die me al jaren kende en mijn leven vanuit een helder perspectief beschreef. De energywork sessies die ik heb gehad waren intens. Frido helpt me tijdens de readings met het zien van patronen in mijn leven, met het opgraven van verborgen emoties en met het vinden van een richting voor de toekomst. Ik voel me automatisch op mijn gemak bij hem, het is steeds weer prettig om op een luchtige manier diepe kwesties te doorgronden. Frido is een bijzonder gevoelig mens, en hij weet dat op een fijne en integere manier in te zetten om anderen te helpen.

 

THOMAS CLASQUIN


Mijn astrologie en human design sessie bij Frido was diepgaand. Ik was verrast door de hoeveelheid informatie die hij op een heldere manier heeft overgebracht en hoe hij alles weet te combineren. Ik kom al jaren bij Frido voor readings, deze sessie was een waardevolle aanvulling. Leuk om nu visuele charts gedetailleerd geïnterpreteerd te krijgen, ik kon mezelf er heel erg in herkennen. Nu begrijp ik nog meer hoe ik (energetisch) in elkaar zit en wat ik nodig heb om te kunnen leven in uitlijning met mezelf. Verrassend ook om te ontdekken dat een van mijn sterkere talenten (sterke intuïtie in organisatiestructuren), die ik nu in mijn leven aan het inzetten ben, in de sessie naar voren is gekomen. Frido is een heel fijn mens die je vanuit verschillende invalshoeken steeds weer nieuwe inzichten kan geven, waardoor je weer volop energie krijgt en waar je echt weer verder mee kunt gaan. 

 

LIEKE

Op een rustige en ontspannen manier maakte Frido contact met mijn wezen, mijn diepste essentie. In de reading werden er steeds meer laagjes afgepeld. De kern van mijn vraag werd daardoor steeds helderder. Naast het openbaren van inzichten, van wijsheid die al in mezelf aanwezig is, heeft Frido ook praktische handvatten gegeven hoe ik in het dagelijks leven meer ruimte kan geven aan wie ik in wezen ben. De reading bij Frido heb ik als heel waardevol ervaren.

CAROLINE KASTELIJN
www.carolinekastelijn.com

 

Toen ik voor de eerste keer bij Frido kwam, was ik diep onder de indruk. Tijdens de reading gisteren raakte hij wederom de kern. Iedere keer sta ik versteld wat voor inzichten hij me weer geeft. Ik heb in mijn leven al heel wat readings gehad van verschillende mensen, maar steeds kom ik 'terug' bij Frido. Frido laat jou zelf weer bewust richting bepalen in je leven... Ik gun iedereen een sessie bij Frido.

 

IMKE PLAGGEMARS

www.thespiritjunkies.nl

Tijdens mijn sessie bij Frido, viel er een serene rust over me. Dat had mede te maken met Frido's kalmte die duidelijk voelbaar was. Met een open, niet oordelende houding gaf hij mij een reading. Hierin vond Frido prachtige woorden die mij raakten. Ik was ontroerd door zijn omschrijvingen. Naderhand besefte ik me dat hij ook ingevingen heeft gehad die ik destijds nog niet kon plaatsen, maar later wel zijn uitgekomen. Ik denk nog vaak terug aan wat hij benoemde en kan me helemaal voorstellen dat ik op een zeker moment weer bij hem aanklop.

LOES VAN DER PLAAT
www.whoisloes.com

 

 

Vooral in het werkveld stond ik niet meer in mijn kracht. Praten met psychologen hielp maar beperkt. Mijn vriendin heeft me Frido aangeraden. Frido wist snel voor helderheid te zorgen. De reading sessie was mega effectief en er was volop tijd. Wat ik te doen heb was duidelijk. In mijn geval onder andere mijn mannelijkheid weer toelaten. Frido heeft me hierin ook verdere praktische invulling gegeven. Echt een aanrader! 

 

THIJSJAN


De opstellingen van Frido zijn voor mij een indrukwekkende ervaring geweest. Op een heel diep gevoelsniveau kon ik de zielsdelen die mij in de weg staan op een haarscherpe manier op mijn netvlies krijgen. Door zijn inzoomen en scherpstellen, hebben alle details zichzelf kunnen onthullen. De opstellingen bij Frido zijn veelomvattend, doordat hij volledig afstemt op dat waar mijn ziel naar verlangt, weer terugkeren naar mijn ware essentie. Frido begeleidt en leidt vanuit helderheid, confrontatie, directheid en zuiverheid. Hij heeft me uitgedaagd om werkelijk alles uit mijn opstellingen te halen wat er in zat. Door de diepte in te gaan kon ik tot mijn ware kern komen. De doorwerking van zijn opstellingen is groot en intens. Hij heeft mij laten voelen wat er ergens diep in mij was verborgen. Door dit écht te doorvoelen, heeft Frido me weer terug in mijn eigen kracht gezet. Ik vond het superfijn om opstellingen bij Frido te doen.

 

CHARLOTTE VERSCHOOR

 

De begeleiding van Frido is helder, puur en authentiek. Tijdens de reading sessie werden een aantal nieuwe dingen geraakt en was er een stuk verdieping op thema's die ik al kende. Frido voelde goed aan wat ik nodig had en wisselde de inzichten af met bijpassend energetisch werk om dit dieper te doorvoelen en te integreren. Bij de energywork voelde ik heel veel licht en energie! Het was alsof ik gedragen werd op een heerlijke stroom en dat gaf me vertrouwen dat ik op het goede pad zit. Na de sessie gaat het proces nog verder door en ik merk dat ik steeds dieper kom bij wat ik onbewust niet durfde te voelen. Ik kan daar nu stap voor stap beter mee zijn en de heftige kindpijn doorvoelen. Dat is intens, maar zorgt ook voor meer ruimte voor mijn kwetsbaarheid en daarmee voor wie ik echt ben. Ik zit er nog middenin dus er gebeurt een hoop! Dank je wel, Frido, dat je me weer verder in beweging hebt gebracht!

 

BARBARA VISSER

 

Een tijd terug heb ik voor het eerst een opstelling bij Frido gedaan. Zonder verwachtingen ben ik erin gegaan. Steeds vaker liep ik er tegen aan dat ik niet goed mijn eigen plek kon innemen. Het is een verdiepend proces geweest. Iedere opstelling raakte weer andere diepere lagen, waardoor ik gedurende het traject steeds dieper in mezelf kon komen. In de opstellingen heeft Frido dingen gezegd die hij onmogelijk kon weten, hij wist letterlijk situaties van mijn verleden te benoemen en van die van mijn ouders. Tijdens de opstelling heb ik energieën gevoeld. Ik voelde ook van alles in mijn lichaam gebeuren, zoals tintelingen en warmte. De opstellingen bij Frido zijn erg krachtig en werkten nog weken in me door. Er is echt iets van me afgevallen, ik voel me een stuk lichter in het leven staan. Ik ben zo blij dat het me nu meer lukt om in mijn eigen kracht te blijven, zowel op relatievlak als in werksituaties. 

 

MARIEKE


 

Als je van een lieve vriendin een reading bij Frido cadeau krijgt dan kun je daar natuurlijk geen nee op zeggen. Ik heb al een aantal keer een heel waardevolle reading bij hem mogen ervaren. Als ik Frido zou omschrijven dan komen de woorden integer, open, warm en beschikbaar omhoog. Frido is 'beschikbaar' als een open kanaal om zuiver, zonder persoonlijke meningen, anderen een stukje op hun pad te begeleiden. En zo heb ik in deze sessie ook weer hele mooie inzichten ontvangen. Ik ging er zonder verwachtingen in en juist daardoor voelde het alsof ik ook 'beschikbaar' was om te kunnen ontvangen. Frido zag of voelde onder andere overgenomen overtuigingen en emoties vanuit een richting waarvan ik dacht dat ik alles al (in)gezien had. Frido gaf ook aan dat het onderliggende nog onbewuste gevoel van gebrek aan bestaansrecht er juist voor zorgde dat ik nooit een project van de grond krijg. Hij raakte een aantal stukken aan die bij mij nog in het duister lagen en daar ben ik hem enorm dankbaar voor! Niks van wat ik zei was raar voor hem en een diepe angst die ik deelde werd niet veroordeeld. Bij doorwerking van de sessie bleek er onder al die beperkende overtuigingen een waarheid zichtbaar te worden die voelde alsof mijn lijf te klein was om hem te bevatten. Bergen energie, vreugde en liefde stroomden er door me heen, tranen van dankbaarheid over mijn wangen. De herinnering aan mij als klein meisje wat een boek ging schrijven stond klaarhelder voor de geest. Kortom, komt Frido ‘op je pad’ en voelt het enigszins logisch? Vertrouw dan je gevoel en laat je verrassen. 

 

MARJOLEIN FLETTERMAN


In de opstellingen resoneerde Frido op hetgeen ik diep van binnen voelde, maar ook onbewuste gevoelens en gedachten wist hij heel goed te duiden. Frido creëerde een veilige bedding en opende onbekende luiken in mijzelf door mij nieuwe en verrassende inzichten te geven. Het leek verschillende richtingen uit te gaan, maar uiteindelijk viel alles samen waardoor heel duidelijk werd waar ik naar toe kon bewegen. Voor mijn gevoel kon ik daardoor grote stappen vooruit zetten, waardoor ik meer bij mezelf ben uitgekomen. Na de opstellingen bij Frido is er iets in mij blijvend veranderd. 

 

CELIA

bottom of page