Het kraken van Pluto

In het ‘kraken’ van Pluto ‘kraak’ je je diepste zielsangsten. Als je in de Plutokraak zit wordt je als het ware gedwongen om door je weerstanden te gaan. Je grootste karmische angsten dienen aangekeken te worden, die vanuit het diepste van je ziel komen. Deze angsten zijn ongrijpbaarder en moeilijker te benoemen dan mentale angsten, die bijvoorbeeld kunnen gaan over een vervelende ervaring met iemand en de angst dat dit weer gebeurt. Mentale angsten zijn uit te leggen. Je geeft er woorden aan en iedereen kan het begrijpen. De karmische angsten gaan veel dieper en kunnen al het hele leven spelen. Iedere keer kom je terecht in dezelfde soort situaties; er is een duidelijk patroon waarneembaar. Als je deze angsten probeert uit te leggen, komen deze niet aan bij anderen. Je kunt dan als je erover praat allerlei zeer heftige emoties ervaren, ook omdat je in een bepaalde verkramping raakt. Maar omdat niemand jou kan begrijpen, houd je op een gegeven moment al je emoties in. Je onderdrukt jezelf, past je aan en doet wat je denkt dat van jou verwacht wordt.

Het begin van de Plutokraak

Ongeveer 3 jaar voorafgaand aan de Plutokraak kunnen de signalen al zichtbaar worden. Het is dan voelbaar dat er grote veranderingen gaan komen. Weerstanden of conflicten op het werk of in de relatie kunnen bijvoorbeeld meer gaan voorkomen dan in de jaren daarvoor. Tijdens je Plutokraak wordt alles op scherp gezet. Je kunt je nu gewoon niet meer inhouden, je wilt je emoties niet meer onderdrukken en controleren. Vóór de Plutokraak zul je misschien gedacht hebben dat je idealen niet haalbaar waren, maar nu begin je werkelijk te geloven dat je je echte potentieel kunt manifesteren. De kracht in jezelf wordt voelbaar voor jezelf én zichtbaar voor anderen. Het ‘kraken’ van Pluto gebeurt in je dagelijkse leven. In het moment. Er dient zich iets aan, vaak op een onverwachte manier, en dan heb je zelf de keuze hoe je hier mee omgaat. Pas ik me aan zoals ik altijd deed, of kies ik een nieuwe weg en ga ik er anders mee om?


Bevrijding

Het ‘kraken’ van Pluto kan voelen als een crisis, waarna de lucht gezuiverd wordt en je in staat bent om de juiste beslissingen te nemen. Er kunnen grote veranderingen in je leven plaatsvinden: je relatie eindigt, er overlijdt een dierbaar persoon in je familie, je wordt ontslagen of je neemt zelf ontslag. Ook kan er ineens totaal iets nieuws in je leven opdoemen, wat daarvoor ver op de achtergrond in je bewustzijn aan het borrelen was.

Werk wat je eerst met veel plezier deed, kan tijdens je Plutokraak uitermate moeilijk worden om vol te houden. Je kunt zo’n verschrikkelijke weerzin tegen tegen een patroon of situatie krijgen waarin je zit, dat er weinig andere keuze is dan in het diepe te springen. Als je dat dan doet, kan dit je bevrijding worden. Zo kun je je van beknellende banden met mensen om je heen losmaken of je kiest ervoor om je baan los te laten.

Tijdens het ‘kraken’ van Pluto wordt je op heel diep level met jezelf geconfronteerd. Als je de sprong durft te wagen en je zekerheden los kunt laten, dan wacht er een nieuwe toekomst die past bij je zielsbestemming. Iedere keer als je levensthema gaat spelen, ervaar je een enorme drang en tegelijkertijd een angst, stress en onzekerheid. Je hebt een enorme drang om het dit keer anders te gaan doen, vanuit je diepere verlangen maar je hebt ook een angst dat het verkeerd afloopt. Je ego zit je ziel in de weg en je moet dus als het ware je ego ‘kraken’. Hoe meer je ego van je ziel is verwijderd, des te moeilijker het wordt. Maar als je doorzet en het je lukt, kun je veel kosmische beloningen verwachten. De zaken die echt bij je passen zullen dan je kant opkomen.


Grote sprong in bewustzijn

Nadat je door je angst bent heen gegaan, wil dit niet zeggen dat je helemaal geen angst meer voelt. Je hebt een grote sprong gemaakt in je bewustzijn, en nu moet je dit nieuwe bewustzijn gaan verankeren in je dagelijkse leven. Het kan soms nog wel een paar jaar duren voordat je volledig in je kracht staat en dat al je angsten volledig zijn opgelost. Je lichaam en emoties kunnen meegroeien met je nieuwe werkelijkheid. Je zal je steeds zelfverzekerder gaan voelen en overkomen. Er ontstaat meer ontspanning, kracht en wijsheid. Je hebt contact met je diepere zelf en je laat de buitenwereld niet meer bepalen wie je bent en hoe je moet leven.

Wanneer kraak je Pluto?

Je kraakt Pluto in de tijd dat Pluto in jouw geboortehoroscoop een vierkant maakt met de transiterende Pluto. Bij iedereen is dit op een ander moment. Op zijn vroegst kraak je Pluto op de leeftijd van 36 jaar en op zijn laatst als je 89 bent. Pluto staat in één van de 12 astrologische huizen. Het levensthema van dat huis wordt aangeraakt tijdens de Plutokraak. Zo zal je bijvoorbeeld met Pluto in het 6e huis geconfronteerd worden op het gebied van werk, je lichaam of ziekten, verantwoordelijkheden en structuren. De Plutokraak is een van de grootste kansen om te groeien in het leven. Het is een heel essentieel onderdeel van de geboortehoroscoop. Als Pluto is gekraakt, ben je goed in staat het talent van Lilith, je innerlijke kracht, te voelen en neer te zetten. Ook het verlangen van de Noordelijke Maansknoop, je levensbestemming, kun je beter vormgeven. De daadwerkelijke kraak varieert per persoon en duurt gemiddeld zo’n 2 tot 2,5 jaar.

Herkansingen

Je kunt tijdens je Plutokraak besluiten je leven bij het oude te houden, je angst niet aan te kijken, en niet te gaan voor transformatie en verandering. Het kan ook zijn dat het je nog niet lukt om er door heen te gaan, dan gebeurt het weer. Dan zou je steeds meer kunnen vastlopen in je leven. De zin van het leven is niet meer te vinden en je kunt gefrustreerd, teleurgesteld en depressief raken. Je dagelijks leven kan een enorme sleur worden. Mocht je Pluto niet ‘kraken’, dan krijg je altijd nog herkansingen in het leven en kun je dit daarna nog doen. (De krachtige en transformerende energie om Pluto te kunnen ‘kraken’ is het sterkst in de periode van de Plutokraak. ) Als je beseft dat het hetgeen waar je altijd zo bang voor bent geweest eigenlijk helemaal niet zo eng is, kun je alsnog de stap wagen, om dan vervolgens te ontdekken dat je veel meer kracht tot je beschikking had dan je had kunnen denken…