Hartsverlangen

Herken je dat? Er wordt je iets aangeboden waarbij je ratio alles afvinkt met ‘ja, doen!’, maar er toch nee tegen zeggen? Of dat je iets aangeboden wordt wat heel vreemd lijkt en waar je mind niets in ziet, en er dan toch ‘ja’ tegen zeggen als je intuïtie aangeeft dat je het moet doen. Het hoofd denkt, maar het hart weet. Je zegt nooit met je hand op je hart: even denken… Je brengt je hand naar je borst wanneer je een intuïtief inzicht of gevoel hebt; diep in mijn hart weet ik dat…


Het hart is multidimensionaal en heeft een hoge trillingsfrequentie. Van het gehele lichaam heeft het hart het meest krachtige elektromagnetische veld en de meeste zenuwen gaan van het hart naar de hersenen en niet andersom. Je hart weet wat je nodig hebt om tot inzichten of zelfverwerkelijking te komen. Het geeft je niet altijd de ervaringen die je zou willen, maar de ervaringen die je nodig hebt om verder te groeien.


Wat is jouw werkelijke hartsverlangen, kun je deze voelen in het diepste van je zelf?


Waarom is het zo moeilijk om dit verlangen te voelen en te realiseren? De lagen die je hart hebben ondergesneeuwd, zorgen ervoor dat je niet altijd meer kunt voelen wat je hart jou te zeggen heeft.

Vaak leef je het leven dat je ouders van je verlangen of je leeft onbewust hun overlevingsdelen. Het kan ook zijn dat je je hebt afgesloten van je eigen hart doordat je je hebt afgesplitst van een deel van jezelf. Dat was toen nodig om te kunnen dealen met de onveilige situatie. Door weer verbinding te maken met dat verloren kindsdeel - het stuk dat je bent kwijt geraakt - en weer te integreren in jezelf, hoef je niet meer vanuit overlevingsdelen te leven. Om de stap te zetten die je te zetten hebt en los te laten wat losgelaten dient te worden.


Doordat je de oude emotionele ervaringen of pijnlijke gebeurtenissen durft aan te kijken en diep te voelen, laat je het vuur weer oplichten en groter worden. Je verbindt je steeds meer met het verborgen innerlijke vuur van je hart, om in uitlijning met je eigen hartfrequentie en kern te kunnen komen. Je vuur dat altijd van binnen brandde, maar waarmee je het contact verloren was.


In een opstelling kun je jouw hartsverlangen vanuit je diepere onbewuste laten spreken. Je kijkt in de spiegel van je onderbewuste. De dynamiek van je innerlijke delen zal stapsgewijs zichtbaar worden gemaakt. In een opstelling zal zich precies datgene ontvouwen, waar jij op dat moment aan toe bent. Je kunt erop vertrouwen dat jouw hart weet wat je nodig hebt om weer verder te kunnen groeien. Je hart dat weet welke stappen nodig zijn om een nieuw leven te creëren waarin je al je verlangens en wensen op een zuivere manier vanuit je hart kunt voelen en uitvoeren.


Het vuur brandt en fonkelt diep in je binnenste. De liefde die je in je hart voelt, is diep verankerd…