Opstelling: het verlangen van je hart

Alles in je buitenwereld is een manifestatie van je binnenwereld. 

In consulten komt vaak naar voren dat cliënten hun verlangens niet goed kunnen manifesteren zoals ze dat graag zouden willen. Dat kan op het gebied van werk, studie, relaties, of persoonlijke ontwikkeling zijn.
Ze hebben het gevoel dat ze niet verder lijken te komen of geen keuze kunnen maken. Om deze reden heb ik besloten aan deze vraag tegemoet te komen door systemisch werk aan te gaan bieden.

In een individuele sessie zal ik met jou onderzoeken wat je werkelijke verlangen is. 

In een opstelling opent je binnenwereld zich voor je ogen. Je kijkt als het ware in de spiegel van je onderbewuste. Door voor jou te resoneren en in te voelen, zal de dynamiek van jouw innerlijke delen stapsgewijs zichtbaar worden gemaakt.

Een opstelling kan je heel duidelijk laten zien wat jou nog tegenhoudt in de keuzes die je wilt maken. Patronen (overlevingsdelen) in je huidige leven die wellicht voortkomen uit voorgaande generaties en die jij onbewust heb overgenomen of die zijn ontstaan in je eigen kindertijd worden zichtbaar. Waar sluit je je nog voor af en waarvoor trek je je terug? De blokkade die jou nog tegenhoudt kan op een diep onbewust niveau worden getransformeerd. Door weggedrukte emoties en gevoelens (pijn, angst, afwijzing of trauma) te erkennen en te doorleven, kun je de beweging maken die je op dit moment te zetten hebt. 

Als je voelt dat je vast zit, zoek dan naar de eerste kleine stap die je wel aandurft. 

Deze diepgaande ontmoeting met jezelf kan heel helend werken. Hoewel de opstelling je veel inzichten zal gaan geven, zit de heling vooral in de overgave van jouw proces. Door je beweging te doorvoelen en te integreren, kun je je steeds meer openen voor je authenticiteit en kracht. 

 

In een opstelling zal zich precies datgene ontvouwen, waar jij op dat moment aan toe bent. Je kunt erop vertrouwen dat jouw ziel jou geeft wat je nodig hebt om weer verder te kunnen groeien. 

Een opstelling duurt gemiddeld 90 minuten en vindt in de praktijk in Nijmegen plaats. 

Je innerlijke delen wachten op je, totdat jij eraan toe bent om af te dalen in je innerlijke wereld.